Android 5 Key Lime Pie escalfa motors

30 abril 2013 0
Android 5 Key Lime Pie escalfa motors

La nova versió d’Android 5 “Key Lime Pie” s’espera que sigui presentada a la propera trobada de desenvolupadors de Google, “Google I/O“, que es celebrarà del 15 al 17 de maig d’enguany. Mentrestant ja s’han anat filtrant algunes de les novetats que presentarà Key Lime Pie, entre les que s’hi pot destacar l’anomenat “Google Babble“, un nou servei amb el qual Google vol unificar tots els serveis de missatgeria, notificacions, agregadors de continguts i veu al voltant de l’actual Google Talk. De fet la companyia vol que sigui un servei multiplataforma i per això tot i que vindrà acompanyant el nou Android 5, també estarà disponible per altres plataformes.

Igualment la interfície també és previst que pateixi canvis importants, deixant un pèl enrere la foscor actual de l’ “Holo” adoptada a partir d’Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Les versions més recents de la Google Play Store així com algunes captures de pantalla de futures versions de la mateixa, demostren que Google vol moure’s cap a una interfície més clara i nítida, molt a l’estil de la recent aplicació de notes Google Keep.

S’espera que el nou Android 5 Key Lime Pie permeti també definir diversos perfils de rendiment per cada usuari, que es podrien adoptar en un determinat moment del dia (per exemple, menys rendiment a l’hora d’anar-se’n al llit) o bé sota determinades condicions (quan s’executa una app concreta). De la mateixa manera és probable que Google aprofundeixi i millori la capacitat dels ginys de la pantalla de bloqueig (Lock Screen Widgets), que es van introduir a partir de Jelly Bean 4.2 però amb moltes limitacions. Algunes aplicacions com la popular DashClock han permès ampliar enormement la capacitat per inserir ginys a la pantalla de bloqueig, i és més que probable que Google vulgui ampliar aquest camí, tenint en compte les possibilitats que ofereix aquest apartat.

I per acabar, tot i que aquest punt no és més que una especulació, no seria descartable que Google opti per millorar i potenciar el suport i la integració d’Android 5 a les principals xarxes socials: ginys, agregadors, aplicacions natives, utilitats amb accés a totes les xarxes socials que tingui l’usuari …

Per saber-ne més:

- Techradar

- AndroidPit